Jobb volt, mint valaha! /Better Than Ever!



A késői tavasz miatt a kerti hozzávalók épp a csúcson voltak. A cseresznye, meggy még virágban, az orgona érettem illatozott. /The garden in its spring peak form, fruit trees blooming, lilac in its ripe bloom.
Épp ezért motoszkál bennem, hogy jövőre egy Április -Konviviális - Majális (munkacím) több hétvégés sorozatot tartok, a kert tavaszi csúcsának ünnepét. / Next year I should hold series of meals and related programs, working title:  April - Conviviality- May 



A mostani Bűbájoson voltak a legjobbak az ételek a Terrapolis létezése óta.  A 'Csám-csám, nyám-nyám' vegán (és szinte teljesen makrobiotikus) ebéd lekörözött minden korábbi szuperebédet és szupervacsorát. 

Ki evett gőzölt leveleskel rügyet? Házi selyemtofut? Volt házi kimcsi, umebosi - nem sorolom tovább, a menü az előző bejegyzésben megtalálható.






A szombati Gasztroszínház előadáshoz készített Terrapolis falatokat nagyon szerette a közönség.

Isteni finn pirogot (adaptációt) sütöttem a botanikai séta előtt négy gabonával, és a többi kóstolnivaló is punk-rock volt!

Ugyanúgy, ahogy a kertben minél nagyobb sokféleséget, biológiai sokszínűséget támogatom, az ételről való más beszédmód (szöveg, kép, rajz) és a 'fogyasztás' más módjának megteremtésére törekszem. A vegán itt nem csak vegán, hanem az étel még színesebb, a helyhez és a pillanathoz még erősebben kötődik, mint eddig. 

Backstage ebédel rezidens botanistánk, Dr. Takács Attila,  közben tánc impró két ágmintás kenyeremmel Bartók duókra a Bartók rádió jóvoltából. A szett rajzokból is lesz kiállítás valamikor.



Indulás a Terrapolis leveles kel bokrától (előtte volt rövid tárlatvezetés is). Kötényemen virágok, a selyemkendőn talajlakók, barátnőmtől kapott fehér hímzett keszkenőmön egy tizenéves kislány édesanyjának hímzett virágai.


Védett növényeket azonosítottuk Dr. Takács Attila botanikus professzorral a naplementében a régi temetőben. Csodás séta volt, igazi növényradar tehetségek mutatkoztak meg, és konkrét munkát is elvégzett a társaság. A fokozottan védett növényeket jelölő botok szanaszét, meg kellett keresnünk a bothoz tartozó növényeket. Varázslatos tanösvény lehetne itt!





Tavaszi héricsek




Vasárnap Pax Tibi hangokkal töltötte meg az udvart, éhes emberek laktak jól, csodás!




Rajzaim még láthatók a 'Beágyazott étel' kiállításon! 



A Terrapolis mindig kinyitható! Nagyon jó időszaka ez a kertnek, most kell jönni!

Tel. 06 20 381 7172.








Comments