December 4 és 10- 4. TERRA MADRE/SLOW FOOD ünnep TARCALON /gathering in Tarcal

Sok szeretettel hívok MINDENKIT, aki gyerekeknek ételt készít vagy ad egy inspiráló előadásra és azt követő beszélgetésre Horváth Chen Máriával. Marikáék a makrobiotika nagyjaitól kapott életre szóló tanítást osztják meg a maguk nagyon kedves, gondoskodó módján. Ingyenes program.

Várunk hát online, zoomon, december 10-én délután 17:30-tól a Slow Food- Terra Madre napján:

Főzés gyerekeknek, fiataloknak  2036-ra, a jövőre gondolva 

Belépési link: ...

Ha nem érintene a téma, kérlek továbbítsátok e meghívót  olyanoknak, akit érdekelhet. 

Ez a program a 4. tarcali Terra Madre/Slow Food találkozó második programja. Remélem sokan leszünk!

Ötleteiteket szívesen veszem a folytatással, további Terra Madre találkozókkal kapcsolatban.

Gondoltatok arra, hogy Terrapolis látogatást és ebédet vagy vacsorát ajándékozzatok? Keressetek, ha igen! És köszönöm, ha másnak is ajánljátok. 

Van étel a bolton túl!

(élelem barátoktól, kistermelőktől, termelői piacokról, "doboz rendszerek' vagy másfajta bevásárló közösségeken keresztül - pld. Nyíregyházi Kosár Közösség, vagy saját termesztésből kertben vagy akár csak  erkélyen, ablakban, cserépben vagy ha más nem: csíranövények tálcán)
____________

ez ment a tarcali újságnak november végén:

ÜNNEP? FŐZÉS SZABAD TÉREN? EGYÜTT?


4. TARCALI TERRA MADRE - SLOW FOOD  TALÁLKOZÓ és ZOOM


December 4-én délelőtt 11-1-ig a Borfalu udvarán közös bográcsozással ünnepeljük a saját termesztésű, a helyi, a kistermelői és egészséges ételt. Sok szeretettel várunk mindenkit, aki szereti a finom és egészséges ételt, új ötleteket keres vagy osztana meg. Gyerekeknek meglepetés finomságok!

Abból főzünk, amit termeltünk. Gondosan nevelt kecske húsával fűszerezzük a többi hozzávalót: hagyma, sárgarépa, burgonya, zeller, zöldségek, zöldfűszerek, házi savanyúság, kenyér jöhetnek, akárcsak egyéb kiegészítő, saját készítésű falatok, sok  jó gondolat, kedves arc. 

A témához kötődő másik program egy online, Zoom-os beszélgetés lesz. Reméljük, hogy új résztvevők is bekapcsolódnak. 
A helyi élelmiszer világszerte megünnepelt napján, december 10-én 17:30-tól Horváth Chen Marika a meghívott, akit korábbi vetőmag cserékről és Terra Madre találkozókról ismerünk. Inspiráló beszélgetésének témája: Főzés gyerekeknek, fiataloknak  2036-ra, a jövőre gondolva. A Tarcali Fórum csoport és a Hatputtonyos Borfalu Facebook oldalán, és itt a blogon lesz elérhető a Zoom belépéshez szükséges információ.

Végül egy jó praktika, amit nemcsak a saját kertre, hanem a környező tájra is gondoló gyümölcsészektől tanultam: ahogy esszük a gyümölcsöket - most leginkább almát, körtét, berkenyét, de korábban a cseresznyét, meggyet, barackot, szilvát - gyűjtöm a magokat/kivágott magházakat, rohadt gyümölcsöket, és hamarosan lehet őket szétszórni a tájban sétáink alkalmával vagy jártunkban-keltünkben. Olyan helyre, ami jó lehet a fának és nincs kitéve kaszálásnak. Jó hely a vakondtúrás is, vagy moha alá vagy kisebb bokor tövébe, mely megvédi a kinövő csemetét. Idézem Hárs Olivért: "Persze nem lesz mindből nagy fa, dehát azért kapunk ennyi magot, hogy jusson másnak is. Ahogy az indiánok mondják:  két szem a madárnak, kettő a nyúlnak, kettő nekünk. "

Készüljünk az ünnepekre egy kicsit másképp, egészségesebben, jó társaságban és hangulatban! Találkozzunk újra!

Ha bármilyen kérdés van, a szervező, Bartha Gabó, elérhető a 06 20 387172 számon.


dec. 4, 12:00:
számomra a nap primadonnái
sokan dolgoztunk vele és nagyon nagy élmény volt:



Comments