ŐSZ - AUTUMN
we make every year Corsican Salviata for the Day of the Dead - minden évben sütünk halottak napjára salviata-t, korzikai S alakú zsályás kalácsot
Halottak napi ajánlat a Terrapolisban.
Day of the Dead menu at Terrapolis. We cook it every year based on the link below:
Minden évben megfőzzük, ennek alapján: Soup of the dead - Xavier Girard
Magyarul a szöveg itt.
csupa mag minden
ripe seeds all over the place
Ez is egy rituális őszi étel: szilvásgombóc, többször, amíg van jó besztercei szilva.
Another autumn ritual meal: dumplings with plums made with these plums
készül a hurut - mi is az: a hurutról a Bűvös szakácson vagy Dobribán Árpádnál
making hurut (similar to Qurut) - look it up in Árpád Dobribán's archive
Magyarvalkó: kiállítás a helyi nagyírásos mintarajzoló asszonyokról Sarah Meaker és Douglas McFarlane által megőrzött-helyrepofozott volt fonó házában
Valeni, jud. Cluj - exhibition about the women in the village who drew the patterns for one of the three styles of sewing in Kalotaszeg, the Nagyírássos (open chain stitch) in Bagolyvár. This old house in the past is where young people would gather to sew, knit have parties. It's currently cared for and maintained by Sara Meaker and Douglas McFarlane
régi fajtájú almák Magyargyerőmonostorról (Erdély, Kalotaszeg)
heirloom apples from Manastireni, jud. Cluj, Romania
elkészültek a hurutok
the hurut is ready
az illegális krumplik így gyarapodtak
the yield of my illegal potatoes
Comments
Post a Comment